Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 8. huhtikuuta 2016

KUINKA MOTIVOIN BRUNOA?

Tämän päivän treeneissä tulin tajunneeksi yhden todella tärkeän asian. Mun pitää oikeesti tehdä aika paljon töitä sen eteen, että Bruno tekee hommia täysillä, niin hyvin kuin osaa.

Oon oikeasti joutunut opettelemalla opettelemaan kehumista. Saan kehua koiraa sanallisesti radalla niin paljon kuin haluan, lähes niin paljon kun sielu sietää. Vieläkään en aina muista välttämättä kehua tarpeeksi, mutta pyrin kokoajan vahvistamaan Brunon työskentelyä. "Jes, hieno!" "Hyvä poika!" "Taitava Bruno". Tepsii muuten yllättävän hyvin.


Olen myös joutunut miettimään, miten motivoida Brunoa mahdollisimman hyvin, että koira (ja siinä samalla minä) nauttii täysillä yhdessä tekemisestä. Ohjaajan on aika vaikea nauttia radasta, jos näkee, että koira on ihan maassa. 

Mikä meillä sitten toimii? Mitä me tehdään ennen kisaa tai ennen treenejä?
Ihan ensimmäisenä, me käydään lenkillä rauhoittumassa. Tänäänkin ennen treenejä käytiin juoksemassa vähän ja tehtiin tosi lyhyitä seuruupätkiä, jotta saatiin suurimmat höyryt poistettua. Hallissa me tehdään vähän keskittymisharjoituksia, oon havainnut hyväksi 360° käännös vasempaan ja paikallaoloharjoitukset. Missä mahdollisimman paljon joutuu käyttämään päätä. Me myös leikitään ja ehkä vähän jopa riehutaan, jotta saadaan molemmat hyvä fiilis.Näin juoksujen aikaan (niinkuin nyt...) ongelmana on, että Bruno haistelee maata ihan järkyttävän paljon, mutta sitten kun se tekee mun kanssa töitä, se tekee hienosti, välillä ihmetten, miten se osaakin niin hienosti. Valitettavasti se ei juurikaan näy silloin kuin pitäisi :D

Meillä auttaa haisteluun se, kun ollaan mahdollisimman paljon liikkeessä, ettei jää aikaa turhille haisteluille. Ja tietty aina kun alkaa haistelu niin täytyy heti puuttua siihen, ja palkata sitten kuin kontakti saavutetaan taas (kehumalla radalla, herkulla sitten treeneissä tai kehän ulkopuolella).

Tämmöistä tällä kertaa. Tykkäättekö tälläisistä postauksista, vähän enemmän pohdintaa kuin yleensä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti