Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. maaliskuuta 2016

RALLYTOKO TREENEISSÄ

Tänään oltiin taas TAMSKilla treenaamassa rallyä Brunon kanssa. Meidän viiden hengen ryhmästä vaan yksi meidän lisäksi oli paikalla, joten ehdittiin treenaamaan tosi paljon!

Rata oli rakennettu ja voin purkaa siitä muutamia kylttejä tähän, osa kylteistä ei ole alokasluokan kylttejä, sillä radalla oli alo-voi- kylttejä.

  • Koira eteen, vasemmalta sivulle / istu, koira eteen, vasemmalta sivulle, istu. Näissä kylteissä muistettava ehdottomasti pitää tarpeeksi valiä kylttiin, muuten Bruno tekee eteentulon vinosti.
  • Käännös vasempaan / 360 astetta vasempaan. Näissä täytyy antaa Brunolle sanallinen merkki, että koira tietää, että kohta käännytään. Muuten käännös menee liian laajaksi tai epäonnistuu kokonaan.
  • Pyörähdys. Tämä menee hyvin suhteessa siihen, että ollaan vasta pari kertaa harjoiteltu tätä!
  • Istu, maahan, kierrä koiran ympäri. Bruno tekee tän todella hienosti, maahan meneminen onnistuu istumisen jälkeen käskyllä+pienellä käsimerkillä. Miksei liikkeestä maahan onnistu sitten mitenkääään?

Treenattiin myös seuraamista ja perusasentoja, ajatuksena tiivistää seuraamista, sillä välillä Bruno ''ajelehtii'' musta kauemmaksi. Saatiin hyviä vinkkejä ja aiotaan treenata joka päivä seuraamista siten, että otetaan vaikka 2 askelta ja palkka, sitten 5 ja palkka, 3 ja palkka, 7 ja palkka, jnejne.. ideana että koiralle seuraamisesta ei tule tylsä asia, jossa harjoittelussa aina x määrä askelia ja palkka. Vaikea selittää, helppo totuttaa.

Olen nyt alkanut harjoittelemaan Brunon palkkausta lelulla, ja se toimii todella hyvin! Koira nauttii leikkihetkistä treenipätkien välissä. Toimii ihan yhtä hyvin, ellei jopa paremmin kuin herkkupalkka.


Muutamia huomioita kisoja ajatellen (suomennettuna minulle muistilista)

  • Rauhoitu ennen kehään menoa. Älä hätiköi, ohjaa rauhallisesti ja selkeästi, älä kävele liian lujaa.
  • Älä ahdista koiraa liian lähelle kylttiä esim. eteentuloissa. Mieluummin vähän liian kaukana, kuin liian edessä.
  • Jos uusit, on ok ottaa pieni rauhoittumistauko ennen uudelleen liikkeelle lähtöä. Nollaa mielestäsi edellinen epäonnistuminen.
  • Älä mieti radalla jo menneitä kylttejä, keskity siihen mitä teette sillä hetkellä.
  • Muista näyttää iloiselta ja yritä tartuttaa iloisuus koiraan.

Heti puolilta öin lähtee meidän kisailmo TAMSKin 9.4. oleviin rallytokokisoihin. Jos nyt oltaisiin oikeasti valmiita radalle, ja onhan tässä vielä aikaa treenatakin ennen sitä. Onko joku teistä tulossa tuonne kisoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti