Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. helmikuuta 2016

RALLYTOKO TREENIT

Tänään olin Brunon kanssa TAMSKin valmennusryhmän vetämässä tehoryhmässä treenaamassa rallytokoa. Aiheena tällä kertaa oli käytösruutu ja takapään käyttö. Kentällä oli myös kaksi radanpätkää, mitä sai käyttää odotusaikana.

Aloitettiin siis käytösruudulla. Sai valita missä asennossa koiraa piti ja kuinka kauan. Itse harjoittelin vain lyhyitä aikoja, noin 10-15s, ja palkkasin sitten, vahvistaen siten asennossa pysymistä. En harjoitellut vielä seisomista, enkä oikealla puolella, vaan istumista ja makaamista edessä ja vasemmalla puolella.
Ohjaaja oli häiriönä ja kävi häiritsemässä koiria kiertelemällä, menemällä kyykkyyn koiran vieressä ja heiluttelemalla lappusiaan.

Uusi lelu oli testissä tänään ensimmäistä kertaa, toimi todella hyvin palkkaukseen.

Takapään käyttötreeni oli todella mielenkiintoista! Aloitettiin pyörimällä 360 astetta vasemmalle ja tekemällä kahdeksikkoa kartioiden välissä. Saatiin todella hyvä idea takapää treeniin. Koiran etujalat vaikka kirjan päälle ja aina, kun koira liikuttaa takapäätään, naks ja palkka. Idea on yksinkertainen, ja alan todellakin treenaamaan tuota!

Radanpätkä oli todella helppo, ja siinä oli liikkeitä, jotka vahvisti takapään käyttöä. Kyltteinä oli pyörähdys, istu-koira eteen-istu-koira vasemmalta sivulle-istu, 360 astetta vasempaan ja 270 astetta vasempaan. Yksinkertainen ja lyhyt, mutta silti älyttömän tehokas! Toisella radanpätkälle emme ehtineet käymään.

12.3. alkaa ilmoittautuminen TAMSKin rallytokokisoihin, jotka on 9.4. Mulla on vähän harkinnassa, pitäisikö ilmoittautua sinne. Ylituomarina siellä toimii Minna Hillebrand, onko kenelläkään hänestä kokemuksia, millaisia ratoja tekee, onko tiukka tuomari yms?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti