Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. tammikuuta 2016

TALKOILEMASSA 6.1. - ''JA OLI MUUTEN KYLMÄ''

Loppiaisena olin talkoilemassa TAMSKin rallytokokisoissa. Olin ilmoittautunut ajanottajaksi mestari- ja voittajaluokkaan sekä työnkuvaani kuului myös radan rakennus.

Heräsin aamulla kello seitsemän ja kahdeksan aikaan lähdimme ajamaan kohti Niihamaa, missä sijaitsee TAMSKin uusi, hieno halli. Puoli yhdeksältä kirjasin itseni talkoolistaan, ja siitä alkoi 7h 45min työvuoro. Alkuun oli hieman sähläystä ja sähellystä, koska sirunlukia ja sekunttikellot oli hukassa, mutta ne kyllä löytyivät. 

Mestariluokan rataa aloimme rakentaa yhdessä tuomariharjoittelijan kanssa. Kyseessä oli siis tuplakisat, ja B-kisassa, missä olin töissä, oli mukana tuomariharjoittelija. Ylituomarina B-kisassa oli Iiris Harju. Radan rakentaminen ei todella ole helppoa, koska se rakennetaan ratapiirroksen mukaan, minkä tekeminen onkin sitten ihan oma juttunsa. Pistimme kehänauhat ja aloimme kantamaan kylttitelineitä, kylttejä ja kylttinumeroita radalle. 

Radalla mestariluokassa oli 19 kylttiä + lähtö ja maali. Ei muuten ollut hauskaa kannella niitä ympäri iiiiisoa rataa, kun pakkasta oli kiitettävästi ja hallissa oli kylmä. Kyllä sitä rataa aika kauan rakennettiinkin, koska tila meinasi käydä ahtaaksi ja tuomari oli hyvin tarkka radasta.
Mestariluokan ratoja oli hauskaa seurata, ja tein muutamia huomioita. Monet eivät osanneet tehdä VOI61- kylttiä eli seuraten 3 askelta peruuttaen, eikä monet sitä uusinetkaan. MES82-kyltti, eli valkovuokko oli monille koirille hankala, ja se uusittiin usein. Myös MES89- kylttiä eli lähetä koira tuotti hankaluuksi, koska monet koirat eivät joko a) lähteneet merkille tai b) menneet merkille, vaan haahuili kentällä. Houkutuksessa oli kipossa jotain herkkua ja corgin näköinen pehmolelu. Monet koirat kävi katsomassa tuota koirapehmolelua, se oli siis aika paha houkutus.. JA kävihän se yks moikkaamassa muakin, joten se sai HYL, koska poistui radalta, apua..

Mestariruokan päättyessä join tauolla montamontamonta kippoa kuumaa glögiä, söin herkullista pitsaa (luojalle kiitos että siellä oli mikro, jotta pitsan sai lämmitettyä!!) ja jotain suklaapäällysteistä tms, joka oli myös todella hyvää! Ja oli muuten kylmä, olin ihan jäässä..

Voittajaluokan radan rakennukseen mua ei tarvittukaan, joten sain pitää kunnon tauon. 

Voittajaluokassa oli myös 19 kylttiä + lähtö ja maali. Luokan ajanottajana tein taas muutamia huomioita, koska istuin hyvällä paikalla juuri radan vieressä. Houkutus oli edelleen tosi paha. Monet eikät uusineet kylttejä, missä jopa minä näin selkeitä virheitä. Kaikki eivät lukeneet kylttejä kunnolla, ja tuli tyhmiä virheitä (esim kyltissä VOI77, eli istu, koira eteen, oikealta oikealle, istu, jotkut jättivät ensimmäisen istumisen kokonaan pois, mistä tuli tietysti -10 TVÄ). Joku jopa onnistui jättämään välistä neljä kylttiä ja tästä viisastuneena aion itsekin katsoa jatkossa radalla tarkasti, että menen oikealle kyltille.

Myös niinkin helpon kuuloisessa työssä kun ajanottamisessa oli omat haasteensa. Kello oli pistettävä käyntiin sillä sekunninsadasosalla kun lähtöluvan saatuaan ohjaaja aloitti ensimmäisen askeleen. Kello oli sammutettava, kun molemmat olivat ohitteneet maalikyltin, muttei liian myöhään. Tarkkasilmäisyys oli valttia. Onneksi minulle ei käynyt sellaista mokaa, että olisin unohtanut laittaa kellon päälle! Muutenkin koen, että onnistuin tehtävässäni hyvin, ja ajat tulivat oikein.

Kaikenkaikkiaan päivä oli mukava - vaikkakin todella kylmä oli. Pakkasta tuona päivänä ulkona oli -28 astetta, ja vaikka hallissa ei ihan niin kylmä ollut, niin jäädyin siellä silti :D Kirjasin itseni ulos talkootehtävistä klo 15.15, eli tunteja tuli tuo alussa mainitsemani 7h 45min. 

Seuraavat talkoot on lauantaina 16.1. Ne ovat agilitykisat, ja olen siellä koko päivän kanttiinissa töissä.


4 kommenttia:

 1. Olipa tosi kiva kirjoitus! :) En oo varmaan lukenut kenenkään talkoopäivästä näin kattavaa postausta! Ajanottajan homma on kyllä tarkkaa työtä, siinä ei parane nukkua yhtään että ajat tulee oikein! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi4/2/16

  Milloin vastailet kysymyksiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastailen kysymyksiin mahdollisimman pian!

   Poista