Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. tammikuuta 2016

MITÄ OTTAA MUKAAN RALLY-TOKOKISOIHIN?

Koska me aletaan taas keväällä kisaamaan rallytokossa aktiivisemmin, ajattelin tehdä pienen koosteen, mitä rallykisoihin ainakin tarvitaan.

Päivä alkaa ilmoittautumisella. Ilmoittautumispisteellä kysytään kisakirjaa, mikäli sellaista ei vielä ole, on se ostettava (yleensä maksaa 3€, joten hiukan käteistäkin on varattava mukaan), rekisteritodistusta ja rokotustodistusta. Koiralla täytyy olla myös mikrosiru tai tatuointi, mistä pystyy varmistamaan, että koira on se, mikä on ilmoitettu.


Radalla koiralla täytyy olla rallytokon sääntöjen mukainen hihna ja panta/valjaat. Mikäli koira kisaa ylemmissä luokissa, suosittelen treeniliiviä tai treenitaskua, johon hihnan voi laittaa radan ajaksi, mutta se ei ole pakollinen.Radan jälkeen, kehänauhojen ulkopuolella, koiran saa palkita eli herkut tai lelu mukaan. Tiedän kyllä, että muillakin keinoilla voi palkita, mutta nuo taitaa olla yleisimmät.Tärkeintä kisoissa on positiivinen asenne ja sitä saakin ottaa reilusti mukaan. Koirahan vaistoaa heti jännityksen ja stressin, joten keskity siihen, että teillä molemmilla on hauskaa.

Koska päivä saattaa olla pitkä, kannattaa rahaa varata mahdolliseen kanttiiniin. Monissa kisoissa on kanttiinissa pientä purtavaa, jolla saa pahimman nälän kuriin. Myös jos kisat on ulkona, lämmin kuppi kahvia, teetä tai kaakaota piristää kummasti.

Muistakaa myös kunnioittaa paikkaa, jossa kisat järjestetään, eli kakkapussit mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti