Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

MIKKELI KV 25.7.

Eilen oli siis Mikkeli KV, johon mukaan lähti myös Oliver rotukehään. Itse menin junior handleriin kääpiövillakoiralla Haydee's Passion "Aliisa".


Aamu alkoi varttia vaille kuusi kun herätyskello soi. Laitoin ensimmäiseksi hiukset ja sen jälkeen varmistin että minulla on kaikki tavarat pakattuna matkalaukussa, sillä Mikkelistä jatkoin matkaa Saran kyydillä heille, jossa olen koko ensi viikon. Aamupalan syötyäni vaihdoin vaatteet ja pian siitä pääsimmekin jo matkaan.

Näyttelypaikalle äitini ei tullut vielä niin aamusta kuin mitä minä menin. Suuntasin ensimmäiseksi villakoirakehälle hakemaan ihanaa kisakoiraani. Aliisan omistaja Laura viimeisteli vielä Aliisan turkin ja lähdettiin Aliisan kanssa junnukehälle.

Junnukehässä oli 12 kilpailijaa, tuomarina oli Auli Haapiainen-Liikanen. Ensin seisotettiin kaikki koiria, seisotin tässä kohtaa asetellusti. Liikuimme ryhmäliikkeet kahdessa osassa, pienet koirat ensin. Meidän takana oli eräs, jolle jouduin kaksi kertaa sanomaan, että voisitko pitää väliä, hän yritti kokoajan ajaa kiinni...
Yksilöarvostelussa tuomari kysyi "Mitä erilaista villakoirilla on CACIBien jaossa KV-näyttelyissä?" mitääh? Takellellen vastasin, että ne jaetaan värien mukaan (arvaus), ja tuomari vastasi vaan joo. Yksilöliikkeenä oli kolmio, ja se meni mielestäni hyvin. Seisotin kolmion jälkeen Aliisaa vapaasti. Sitten tuomari sanoikin jo kiitos, ja poistuttiin kehästä hetkeksi.
Kun kaikki oli ollut yksilöarvostelussa, menimme vielä kehään seisottamaan. Muistaakseni ei liikuttu enää. Tuomari valitsi ne, ketkä tippuu, ja valitettavasti me kuuluttiin niihin.
Arvostelussa ryhmäliikkeet eh, roduntuntemus h (???) ja kaikki muu eri. Kommenttina oli "Ryhmäliikkeissä koira laskee voimakkaasti häntää. Pari liikkuu kauniisti yksilöarvostelussa." Arvosteluun olen tyytyväinen, mutta ilmeisesti en osannutkaan vastata tuomarin kysymykseen oikein :D tuomari katsoi ryhmäliikkeitä vissiin aina siinä kohtaa kun toinen tuli ihan perään kiinni, jolloin Aliisan häntä laski, koska muuten se oli kyllä hienosti pystyssä.
Katsoin nopeasti vanhempien ryhmäliikkeet, jotta näin miten kavereillani Saralla ja Jennillä meni. Kun vanhemmat siirtyi odottelemaan yksilöitä, kävin palauttamassa Aliisan Lauralle. Kävin myös chihukehällä, ja treenailin hieman Iisalmen lauantain kisakoiraani Maijaa, lyhytkarvaista chihua. Oi että, hän oli ihana! Innolla odotan että pääsen kisaamaan hänen kanssaan.

Palasin katsomaan junnuja, jonka loputtua suunnistin takaisin chihukehälle. Oli Oliverin vuoro mennä kehään, äitini esitti hänet. Tuomari oli Iuza Beradze, Tsekki. Hänen kehän kulku oli hieman kummallinen, ensin Oliver kävi pöydällä, sitten luokan toinen kävi pöydällä, jonka jälkeen yhdessä ympäri. Yhdessä ympäri menon jälkeen tuli yksilöliikkeet, joka oli edestakaisin, jonka jälkeen seisotettiin tuomarinpöydän eteen. Pian kehäsihteeri nostikin jo punaista lappua, Oliver sai siis ERInomaisen!
Kilpailuluokassa oli siis kaksi ERIn saanutta. He menivät vielä yhdessä ympäri ja Oliver voitti luokkansa SA'n kera!
Paras uros- kehässä koiria oli 10, eikä sieltä tullut enää sijaa. Ollaan kyllä super tyytyväisiä, Oliver meni pu-kehässäkin niin hienosti!
Arvostelu oli tälläinen: "good male, correct movement, wellbalanced, enough good type of head, well boned and substance, correct coat, good temperament."
Oliverin kehän jälkeen Sara ja Jenni testailivat vielä Oliveria, ja lähdettiin meidän autolle hakemaan tavaroitani, sillä äitini lähti tässä vaiheessa jo kotiin. Vietiin matkalaukkuni junnukehälle ja lähdettiin tyhjälle nurmialueelle vähän treenailemaan. Sain kokeilla ihanaa kääpiösnautseria Milaa, joka meni oikein hienosti!''Mila''
Treenailun jälkeen lähdettiinkin Saralle päin ajelemaan, ja illalla treenailtiin vielä vähän Saran lagoton Elmon kanssa, jolla siis kisaan Iisalmessa sunnuntaina osarin. Elmo meni hyvin, mutta onneksi silti meillä on vielä viikko aikaa treenata!4 kommenttia: