Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

HEI OIKEASTI?? (mielipide wds 2019 Kiinassa)

Tänään hieman vakavampaa asiaa, ja jotta ne ihmiset jotka eivät koiranäyttelymaailmaa seuraa, niin tässä taustatietoa:

World Dog Show, maailman voittaja- näyttely, on koiramaailman suurin näyttely, joka järjestetään vuosittain, aina vaihtuvassa maassa. Vuonna 2014 se oli Suomessa, tänä vuonna se oli Italiassa ja niin edelleen.. Vuonna 2019 sen järjestäjämaaksi on valittu Kiina. Ja miksi se on niin kauheaa? Kiinassa järjestetään vuosittain koiranlihafestivaalit, jonka vuoksi 10000 koiraa kidutetaan ja syödään. Ja miksi ihmessä tälläisessä maassa järjestetään koiramaailman isoin koiranäyttely?

''The Fédération Cynologique Internationale (FCI), the major federation of kennel clubs, hosts the World Dog Show every year. 10,000 dogs enter the competition, which has been called the 'world's most important dog show.'
10,000 is also the number of dogs eaten each year at the Yulin dog-meat eating festival in China - where FCI is planning to host the 2019 World Dog Show.'' 
eli vapaasti suomennettuna: '' FCI isännöi maailmanvoittaja- näyttelyn joka vuosi. 10,000 koiraa tulee sinne kisaamaan, ja siksi sitä kutsutaan 'maailman tärkeimmäksi koiranäyttelyksi.'
10000 on myös luku, kuinka monta koiraa syödään vuosittain Yulin koiranlihafestivaaleissa Kiinassa - maassa, johon FCI on myöntänyt isännöintioikeuden vuoden 2019 maailmanvoittaja-näyttelyn järjestämiseen.''Mä en oikein pysty ymmärtämään miksi näin iso ja merkittävä tapahtuma järjestetään maassa, jossa koiria kidutetaan, että niitä voidaan syödä. Koirien syömisen voin vielä juuri ja juuri hyväksyä, mutta sitä en, että koiria kidutetaan ennen sitä. 


''Edellisessä yleiskokouksessa 9.6.2015 äänestettiin Maailman Voittaja -näyttelyn myöntämisestä Kiinalle. Suomen Kennelliitto vastusti monen muun maan kanssa näyttelyn myöntämistä Kiinalle ja äänesti Saksan puolesta. Kiina sai kuitenkin riittävästi ääniä muilta täysjäseniltä ja se valittiin vuoden 2019 Maailman Voittaja -näyttelyn järjestäjämaaksi.''Suomen Kennelliiton (http://www.kennelliitto.fi/) hallitus keskustelee asiasta elokuun kokouksessa, ja jos olen oikein käsittänyt, he keskustelevat siitä, että boikotoidako Kiinassa järjestettävää maailman voittaja- näyttelyä, niinkuin esimerkiksi Norjan kennelliitto on päättänyt tehdä. Norjan kennelliitto on myös kehoittanut norjalaisia tuomareita kieltäytymään, mikäli heitä pyydetään näyttelyyn tuomariksi.


 Miksi sitten Kiina sai niin paljon ääniä FCI:n kokouksessa, jossa 2019 WDS'än järjestäjämaasta äänestettiin? Jaa-a, eihän sitä pieni ihminen voi ymmärtää. En voi ymmärtää, miksi wds 2019 järjestetään maassa, joka harjoittaa eläinrääkkäystä. Asiasta on myös monia nettiadresseja, ja tässä yksi, jonka minäkin olen allekirjoittanut: http://www.adressit.com/suomen_kennelliitto_sano_ei_maailmannayttelylle_kiinassa_2019 . Eräs adressin allekirjoittanut oli kommentoinut osuvasti: ''Jos näyttely järjestetään Kiinassa niin koko maailma hyväksyy silloin Kiinan julman eläintenkohtelun ''  Ja niinhän se on. WDS on maailman suurin koiranäyttely. Eihän sellaista tapahtumaa voi järjestää maassa, jossa kohdellaan koiria erittäin huonosti. 

Ihmiset, avatkaa silmänne. Suomen kennelliitto, uskaltakaa ottaa kantaa asiaan ja uskaltakaa vaatia FCI:ltä maailman voittaja- näyttelyn 2019 siirtämistä vaikka Saksalle, senhän puolesta tekin äänestitte. Koiranäyttelyväki, boikotoikaa Kiinan wds'ää, mikäli se siellä kaikesta huolimatta järjestetään. Ulkomuototuomarit, älkää hyväksykö tuomaripyyntöjä Kiinassa järjestettävässä wds'ssä, mikäli semmoisia tulee. 

toivon, että tämä postaus herättää keskustelua kommenteissa. :)
//mitä piditte tälläisestä postauksesta?

lähteet: 

7 kommenttia:

 1. Anonyymi1/7/15

  Voitko vaihtaa tekstin fonttia? sattuu silmiin ja on vaikea lukea.

  VastaaPoista
 2. Ihan kauheaa, itse en todellakaan haluaisi että wds järjestetään Kiinassa, ei niillä ole mitään oikeutta siihen festivaalijutun jälkeen. Jos minä saisin päättää mitä Suomi tekee wds2019 suhteen niin mun mielestä pitäis tehä sama ku Norja on tehny mikäli siis se oikeesti viedään Kiinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen samaa mieltä kanssasi, että ehdottomasti Suomen ja myös muiden maiden pitäisi seurata Norjan esimerkkiä!

   Poista
 3. Itse en menisi Kiinaan oman koiran kanssa (jos olisi rekattu koira), koska muillakin on varmaan pelkona, että se oma koira varastetaan, koska Maailman Voittaja näyttelyt on muutenki iso tapahtuma niin siellä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en lähtisi Kiinaan koiran kanssa, vaikka siellä ei koiransyöntifestivaaleja yms kauheuksia olisikaan, sillä jo lentomatka sinne on todella pitkä.

   Ja mainittakoot vielä, että todella näiden koiransyöntifestivaalejen koiristakin suurin osa on juurikin varastettuja, eli myös huoli koiran varastamisesta on aiheellinen!

   Poista
 4. Ite en oikeen oo mitään "koiraihmisiä" kun niille allerginen olen, joten tän blogin sisällöstä en silleen osaa kommentoida mitään.. :D mutta ulkoasu täs on ainakin persoonallinen ja banneri on hieno! (:

  http://lifeonearth-marianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista