Chihuahua Dog -->

Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. toukokuuta 2015

siis huippu viikonloppu

Heippppppaaaa
hehee mennään heti asiaan eli toukokuun ensimmäiseen viikonloppuun!


p e r j a n t a i
Vappuaamuna Sara tuli meille tai oikeastaan me mentiin mun mummolle, koska se on lähempänä viikonlopun näyttelypaikkaa. Kuitenkin perjantaikaan ei jäänyt ilman ohjelmaa, sillä kello viideksi menimme Arboretumiin treenaamaan salukeja! Sara sai treenata Myslin ja Nemean kanssa ja minä treenasin Haaveen kanssa, sillä kisasin Haaveella lauantain normikisan. Puoli kuudelta Katriina, Janniina, Nanna, Mirette, Ada, Chrisse tulivat myös paikalle, ja alkoi meidän jh-treeniporukan treenit, jossa Janniina, Mirette ja Sara oli vieraina siis.
Ensin vähän treenailtiin, ja Haave oli todella paljon omistajansa perään, joka joutui lähtemään paikalta, koska hällä oli juoksuinen narttu mukana, ettei urokset treeneissä hermostuisi :D
Lopputreeneistä meillä oli leikkimielinen kisa, jossa mukana oli myös vaihtokoira. Ihana tiibetinspanieli! Kisassa olin lopulta viides :)
l a u a n t a i
kellohan siis olisi soinut 8.30 mutta me urpot Saran kanssa herättiin vähän yli 6 .. :D Oliver oli myös kehässä lauantaina, minä kisasin piirinmestaruuden Brunolla ja normikisan siis Haaveella.
Paikalla Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa olimme noin klo 10.30 ja kävimme ensin chihukehällä, josta menimme junnukehälle.

Mainittakoot tässä välissä, että Oliver sai ERIn ja oli NUK3 ! Oliverin arvostelu: ''1,5 vuotias.
Voimakas, maskuliininen pää. Saksipurenta. Tummat, pyöreät silmät. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä niska ja ylälinja. Hännän kiinnitys voisi olla parempi. Hyvä rakenne. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvin. Hyvä turkinlaatu. Miellyttävä luonne.'' ! <3Junnut alkoi klo 12.00 piirinmestaruuskisalla. Tuomarina oli Kirsi Sainio. Ensin seisotimme koiria, menimme muutaman kierroksen ympäri ja siirryimme odottamaan yksilöarvostelua. Hassua sinänsä, kun mua ei edes jännittänyt :D 
Yksilöarvostelussa tuomari katsoi itse koiran hampaat eikä kysynyt mitään. Yksilöliikkeinä tehtiin kolmio. Ja seisotettiin vielä vähän aikaa pöydän edessä, jonka jälkeen kiitos. Yksilöarvostelu meni mielestäni todella hyvin :) 
Tuomari vaihdatti myös koiria. Vaihdossa sai ensin walesinspringerspanielin ja sitten vielä pk chihuahuan. Molempien kanssa meni mielestäni hyvin!
Tämän jälkeen alkoikin sijoittamien. JA ME TULIMME KOLMANSIKSI! <33333 onnea myös uusi piirinmestari Ada ja toiseksi tullut Nanna ja muut sijoittuneet! :)
Arvostelu:
Liikkeet ryhmässä: ERI
Yksittäisliikkeet: ERI
Seisottaminen: ERI
Purennan näyttäminen: ERI
Yhteistyö koiran kanssa: ERI
Roduntuntemus: ERI
Yleisvaikutelma: ERI
kommentti: "Erinomainen esitys kummassakin rodussa. Oma koira hieman haastava, vaikea saada innostumaan. Seisottaa ja liikuttaa hyvin koiria, hyvä esitys."
Piirinmestaruuden jälkeen alkoi normikisa, jossa kisasin siis Haaveella. Treeni meni hyvin ennen kehää, mutta kehässä ei sitten mennytkään enää niin mallikkaasti.. :/ no onneks se oli vaan normikisa, eikä esim sm-osari, jolloin olisi jäänyt ihan älyttömästi harmittamaan! Nyt lähinnä vaan naurattaa :D arvostelu meillä oli tälläinen (jooooonytsaaaaanauraaa):
Liikkeet ryhmässä: ERI
Yksittäisliikkeet: H
Seisottaminen: H
Purennan näyttäminen: ERI
Yhteistyö koiran kanssa: H
Roduntuntemus: EH
Yleisvaikutelma: EH
kommentti: "haastava koira ja rotu, jota tulee vielä harjoitella. Nyt seisottaessa virheet jäi näkyviin eivätkä liikkeessä pysynyt yhdensuuntaisena. Harjoittelu tekee mestarin."
s u n n u n t a i 
Aamulla herätys aikaisin ja lähtö kohti bussipysäkkiä. Näyttelypaikalla olimme jo suht aikaisin ja suunnistimme ensimmäisenä käppänäkehälle katsomaan Nannaa. Käppänä kehällä olikin yksi iiiiiiiihana pikku käppänävaaveliini <3 
Kävimme myös testaamassa erästä borzoita, jonka Sara esittäisi päivällä. Hurmaava, mutta niiiin iso verrattuna chihuihin :D

Junnut alkoi taas klo 12.00, ja minä kisasin siis SM-osarin käppänällä, Wilhellmiinan Willi-Wadelma "Fantalla" <3 Fanta etti hieman Kristaa, joten kontakti liikkeessä oli vaikea löytää. Onneks Fanta seisoi kuin unelma, ja se onkin hänen ehdoton vahvuus! 
Yksilöarvostelussa tuomari kysyi: -koiran ikä? -onko oma koira? -kuinka monta kertaa olet päässyt treenaamaan koiran kanssa? -mikä on tämän rodun alkuperäinen käyttötarkoitus?. Osasin onneksi vastata kaikkiin kysymyksiin, ja Fanta seisoi pöydälläkin hienosti. Yksilöliikkeet meni kyllä mielestäni paremmin kuin alun ryhmäliikkeet.
Kun kaikki oli ollut yksilöarvostelussa, seisotimme koiria. Taisimme vielä mennä muutaman kerran yhdessä ympäri, ja sitten tuomari otti viisi parasta jatkoon. Ja me kuuluttiin Fantan kanssa niihin!! 
Hmm en muista menimmekö vielä ympyrää, mutta pian kehäsihteeri huusi meidät viidennelle sijalle! Fanta <3
Arvostelumme oli seuraavanlainen:
Liikkeet ryhmässä: ERI
Yksittäisliikkeet: EH
Seisottaminen: EH
Purennan näyttäminen: ERI
Yhteistyö koiran kanssa: EH
Roduntuntemus: EH
Yleisvaikutelma: EH
kommentti: "Hyvin rauhallinen koira tarvitsisi ehkä hieman enemmän kannustusta esittääkseen parhaat puolensa. Muutoin rauhallista ja moitteetonta esittämistä."
Kiitos kaikille aivan mahtavasta viikonlopusta! :) erityisesti Saralle, joka piti mulle koooooko viikonlopun seuraa :) 

3 kommenttia:

 1. Meillä on haaste teille! "klik"

  Onnee! Te olitte kyllä tosi hyviä! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9/5/15

  Onnea. Kaipailisin hiukan postausta vauvojen kuulumisesta? :) Ja muutenkin jotain muuta kuin näyttelyjuttuja olisi kiva lukea.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10/5/15

  Oot viel nuoremmissa jossa taso on tosi huono ja sä et silti pärjää 😂

  VastaaPoista